Kasko – Mitä Turvaa Osakasko Yleensä Sisältää?

Mitä autovakuutuksen osa-alueita osakaskoon kuuluu?

Kaskovakuutus tai osakasko ovat vapaaehtoisia auton vakuutuksia ja siksi vakuutusyhtiöt tarjoavat hyvin monenlaisia paketteja, joilla voit vakuuttaa autosi oman tarpeesi mukaan.

Monesti myös uusi auto halutaan vakuuttaa mahdollisimman kattavasti, kun taas vanhemmalle autolle riittää suppeampikin turva. Tietysti kysymys on myös rahasta, sillä auton vakuuttaminen on monesti melko kallista puuhaa. Bonukset ovatkin monesti pelastava tekijä, jos olet ajanut kolareitta ja vahingoitta jo useita vuosia, sillä ne alentavat vakuutusmaksua.

Tästä videosta voit katsoa pienen yhteenvedon siitä mitä turvan osa-alueta pieni osakasko yleensä sisältää.

 

 

Eri vakuutusyhtiöiden kaskojen turvatasot vaihtelevat, mutta minimi osakaskoon kuuluu yleensä ainakin seuraavat vakuutukset:

  • Auton Palovakuutus
  • Auton Varkausvakuutus
  • Auton Ilkivaltavakuutus
  • Hirvi- ja Porotörmäys Vakuutus
  • Oikeusturvavakuutus

Minimi Osakaskovakuutus korvaa siis vain pienen osan mahdollisista vahingoista.

Mikäli haluat enemmän turvaa autollesi, niin sinun on laajennettava kaskovakuutustasi, jolloin vakuutusmaksut yleensä nousevat.

Laajennettaessa kaskoa auto saa lisäturvaa esimerkiksi lasivahinkojen ja monien muidenkin vahinkojen varalta. Myös omaan autoon koskevien kolarivahinkojen varalta kaskoissa on monesti (riippuen kaskon laajuudesta) myös kolarivakuutus, joka korvaa omaan autoon sattuneet omaisuusvahingot. Myös sijaisautoa tarvitsevan kannattaa sisällyttää vakuutukseen sijaisautovakuutus.

Eri vakuutusyhtioiden autovakuutukset siis vaihtelevat paljon ja eri vaihtoehtoja on runsaasti.

Katso tästä esim. LähiTapiolan vaihtoehdot http://www.lahitapiola.fi/henkilo/vakuutukset-ja-elake/autot-ja-veneet/autovakuutus/mita-korvataan

Mieti ja harkitse siis ennenkuin valitset tai vaihdat!